OVER MIJ

Mijn verhaal

Mijn naam is Miriam Terbonssen, 29 jaar oud, en samen met mijn partner woon ik in Groningen. Ik wil je graag mijn verhaal vertellen over waarom ik zo gepassioneerd ben over lichaamswerk en hoe deze benadering mij heeft geholpen om me weer thuis te voelen in mijn eigen lichaam.

Ik ben opgegroeid in Duitsland, vlakbij Dortmund, in een omgeving die gekenmerkt werd door een echte ‘arbeiderssfeer’. De nadruk lag op presteren, intellect, en vooral het voldoen aan de norm. Ik leerde me te gedragen zoals van mij werd verwacht, en legde al mijn aandacht buiten mijzelf. Ik leerde te zorgen voor anderen en aan te voelen zij nodig hadden, zodat ik paste in het beeld dat anderen van mij verwachtten. Mijn eigen gevoelens en perspectieven onderdrukte ik. Hiervoor kreeg ik bevestiging en liefde, dus deed ik datgene dat hiervoor nodig was. Zo heb ik het toen overleeft in mijn omgeving. Én toen ik mijn puberteit naderde, werd ik er diep ongelukkig en letterlijk ziek van. Mijn lichaam gaf een alarmsignaal: de opgekropte emoties en ingehouden bewegingen zetten zich vast in mijn lijf en keerden zich naar binnen. Het besef hiervan drong pas later tot me door, toen ik echt leerde om in mijn lichaam te wonen en naar de signalen te luisteren.

Gedreven door mijn zoektocht naar mijn eigen identiteit en de vraag waarom de wereld is zoals die is, koos ik ervoor Psychologie te gaan studeren. Op mijn 18e zette ik de stap uit mijn familiesysteem naar het buurland Nederland. Vanaf dat moment begon een fase van bewustwording en innerlijke ontwikkeling. Hoewel mijn studie op cognitief niveau enkele antwoorden bood op mijn vragen, bleven wezenlijke vraagstukken onbeantwoord. Deze antwoorden bevonden zich voorbij het intellect, verder dan theorieën en feiten. Ondanks dat ik niet exact kon benoemen waar ik naar op zoek was, bleef ik zoeken.

Tijdens en na mijn studie heb ik veel gereisd. Mijn reizen brachten me in contact met andere culturen, verdiepten mijn liefde voor de natuur en verruimden mijn perspectief op de wereld. Ze introduceerden me aan verschillende stromingen van meditatie en spiritualiteit. Toch bleef ik pijnlijk ervaren dat, waar ik ook was, mijn eigen thuis zelfs aan de andere kant van de wereld niet te vinden was, hoe lang ik ook op een meditatiekussen zat.

Terug in Nederland, tijdens mijn afstudeerperiode, kwam ik in aanraking met de opleiding tot lichaamsgerichte therapeut van het AUMM instituut. Zonder duidelijk idee van wat me te wachten stond, voelde ik diep van binnen dat ik hier misschien mijn antwoorden zou vinden. Vier intense opleidingsjaren volgden. Wat deze opleiding uniek maakt, is de sterke nadruk op het zelf ervaren en doorleven van deze therapievorm. De kennis die ik nu in mijn praktijk overdraag, is doorleefde kennis. Een fundamentele waarde waaraan ik als therapeut toegewijd ben is dat ik voortdurend naar mijzelf blijf kijken en ik doorgeef wat ik zelf leef. Ik blijf me verdiepen in mijn vak, volg bijscholingen en aanvullende opleidingen, en neem regelmatig deel aan supervisie en intervisie. Op deze manier kan ik er werkelijk voor jou zijn en je een zuivere spiegel voorhouden.

In de opleiding heb ik kunnen leren om mijn eigen innerlijke kind bij de hand te nemen. Ik ontdekte hoe ik ruimte kon creëren voor mijn eigen bewegingen, mijn emoties kon toelaten en mijn innerlijke wereld naar buiten kon brengen. Ik leerde mijn grenzen kennen en ontdekte wat ik wel en niet wilde. Als volwassene heb ik opnieuw mijn plek ingenomen. Ik ben mijn lichaam weer gaan bewonen, en ben thuis gekomen. Mijn lichaam is een haven, waar ik altijd naar terug kan. Net als wortels van een boom geeft mijn lichaam mij stevigheid om het leven te verkennen. 

Primal Rebirth Therapie Groningen

Omdat de lichaamsgerichte benadering mij zo wezenlijk heeft geholpen in mijn zoektocht na mijzelf voel ik een sterk verlangen om mijn ervaring door te geven. Het is mijn missie om anderen te begeleiden in het leren luisteren naar hun lichaam met betrekking tot hun persoonlijke vraagstukken. Ik gun het iedereen om weer te leren vertrouwen op dat wat het lichaam laat voelen. Om weer thuis te komen en daar rust te vinden. Vanuit deze basis kunnen we een rijk, vervullend, verbonden en liefdevol leven leiden. Met mijn werk wil ik hier graag een bijdrage aan leveren.

Met mijn ervaring, passie en kennis van zowel de psychologie als het lichaamsgerichte therapeutische werk creëer ik een veilige ruimte voor jouw reis. Afgestemd en met zorgvuldigheid sluit ik aan bij jouw hulpvraag. 

Het is een diepe overtuiging van mij dat jij al alle wijsheid in je draagt die je nodig hebt om een volgende stap te zetten. Ik reis met je mee, geef je soms een duwtje, of houd je liefdevol een spiegel voor. Zodat jij weer het contact terug kunt vinden met jouw eigen weten, jouw eigen waarheid. Jouw thuis.

De kernwaardes van waaruit ik werk, zijn: 

  • Compassie
  • Zorgvuldigheid
  • Waarachtigheid
  • Aanwezigheid
Ik bied therapie aan in het Nederlands, Engels en Duits.

Wil je nog meer weten over mij, heb je een andere vraag, of wil je gratis kennis maken? Neem dan gerust contact op.

Ik ben er en heet je van harte welkom. ♡

"Before you tell me how you teach and preach, show me how you live and give."

Wat feitjes over mij

  • In mijn vrije tijd houd ik van alles wat met creëren te maken heeft. Van schilderen tot sieraden maken, koken, breien… Ook bij het vormgeven van de sessies gebruik ik graag mijn creativiteit. 
  • Hiernaast houd ik me bezig met tuinieren en verwerken van wilde kruiden. Als je thuis in mijn keuken zou kijken vind je 1001 gedroogde kruiden en tincturen. De thee die ik in mijn sessies aanbied heeft vaak een rustgevende werking op het zenuwstelsel.
  • Ik houd van dansen! Bijna iedere ochtend beweeg ik wel even op een nummer om te landen in mijn lichaam. Mijn favoriete muziek om op te dansen: oriëntaals, met lekker veel drums. Ook deze muziek kom je wellicht tegen in de sessies.
  • Heb je nog een andere vraag over mij? Voel je vrij om te vragen!

Achtergrond

2013-2017  Bachelor of Science Psychologie, Universiteit Twente

2018-2019  Master of Science Psychologie, Rijksuniverisiteit Groningen

2019-2020  Coach voor jongeren met Autisme, Team 050

2019-2023  Primal Rebirth Therapy, AUMM instituut

2021-2022  Psycholoog, Interbeing Psychologists

2024-nu      Opleiding lichaamsgeoriënteerde  traumatherapie,  AUMM instituut

NL